Bredbergs Blogg

Anna Junior EM Portugal 2011

2011-09-01

2011-09-10

Jag har nog väärldens finaste häst! Vi var felfria och endast 3 tidsfel!! Det var så himla roligt att rida den här banan och allt stämde perfekt! Tyvär hinner jag inte blogga mer idag men jag är så hi mla himla nöjd. Det var ganska mkt fel, inte jätte mkt men ganska så jag tror jag ligger 11 än så länge men det är hälften kvar också. Imorgon väntas veterinär besiktning och sedan hoppningen, så nu håller vi alla tummar att allt funkar imorgon!

Pyttan var felfri i den svåra EM terrängen med 11 sek för lång tid!

2011-09-09

Eftersom det är så många starter så har de delat upp dressyren i 2 dagar. Det tcker jag är jätte skönt för då får både vi och hästarna en dags vila mellan terrängen. Idag har vi inte gjort så mycket, jag hoppade för bosse och det gick jätte bra. Pyttan var jätte fin och det var skönt att få hoppa. De senaste dagarna har man trimmat så mkt dressyr så det var väldigt skönt att bara få göra något annat.  Vi har kollat lite på när de andra red dressyren och sedan åkte vi ner till en liten strand och bara låg och sola och badade och hade det skönt. Imorgon väntas det bästa av allt, terrängen!! Den är ganska svår men den går att övervinna. Jag startar kvart i  12 och Evelina kvart över 11. Nu får vi hålla alla tummar!!

Pyttan gjorde en jättefin dressyr med 51 straff!


2011-09-08

Jag har nog världens bästa häst, vi fick 51, 7 straff vilket är väldigt bra på den här tävlingen! Hon var så himla fin! Synd bara at vi missa halterna, då kunde vi kankse fått under 50 men jag är så himla nöjd ändå, pyttan är världens bästa! Synd att det nte gick så bra för Evelina, hennes häst blev lite istadig men jag tyckte hon kämpa på bra ändå. Jag vet inte vart jag ligger på det än men det är bara 9 straff från ledaren. Men det är väldigt tätt så det är svårt att veta. Det är något speciellt att rida på sånna här fina arenor,  jag fick sitta och njuta lite innan det plingade i klockan och det var dags att rida in.

 

2011-09-07

Idag har det varit veterinär besiktning och invigning. Veterinär besiktningen gick jätte bra, båda hästarna gick igenom utan några problem. Det är verkligen skillnad på  besiktningarna på internationella tävlingar och på dom tvlingarna hemma i Sverige. Här ska hästarna vara fina och knoppade och vi måste ha fina kläder. Pyttan stod och gjorde vacker hov för grand juryn, men de bara skrattade som tur var.  Jag trimmade ganska mycket dressyr innan så att hon skulle vara lung på besiktningen, men det märktes inte. Hon stod kanske stilla i 2 sekunder sen tog hon upp benet igen. Hon ville ju visa upp sig för Grand juryn. Seedan var det invigning som stod på schemat. Det var riktigt häftigt att gå in på banan när de spelade den svenska nationalsången, då fick jag gåshud. Sen var det cocktail party för alla ryttare och teamcheferna. Imorgon väntas dressyren, jag rider halv 6 och evelina kl 5. Nu får vi hålla alla tummar!!

2011-09-06

Det är väldigt väldigt jobbigt att vara på tävling, hänga vid poolen och sola och bada hela dagarna. Idag måde pyttan mkt bättre, lika pigg och glad som vanligt. Vi red ut idag igen men travade ochgalopperade lite så att de kunde få sträcka på benen lite. Jag tror att båda hästarna tyckte det var skönt.  Idag kom även Bosse och Andrea hit, Bosse är vår landslagsledare och Andrea är hans sambo. Imorgon börjar allvaret, då är det första veterinär besiktningen och sedan invigning på kvällen.

2011-09-05

Nu är vi äntligen framme! Vilket underbart ställe det är, det är en riktig toppanläggning. De har dessutom bubbelpool!! Där har vi hängt en hel del idag men det är inte så konstigt för det är väldigt väldigt varmt, runt 30 grader. Hästarna mår bra, de är lite trötta men det  tar ju ett tag att vänja sig vid värmen. Vi har bara skrittat ut på dom för de måste ta det lite lugnt nu några dagar för att återhämta sig efter resan. Nu börjar det kännas på riktigt, jag får ibland nypa mig i armen så jag vet att detta är faktiskt inte en dröm, det är på riktigt!

2011-09-04

Nu har vi annlänt till spanien på en ganska fin anläggning. Hästarna fick en väldigt bra resa hit, endast 8 timmar och vi åkte på natten med fläktarna på så det var svalt och skönt inne i hästdelen. Dessutom så stannade vi och lastade av dem efter 4 timmar så att de kunde sträcka på benen. Just nu står vi och tittar på när de har någon slags ridlektion för en ridskola. Jag vet inte om jag kan kalla det ridlekion, det är kaos! De har ingen ridlärare utan de leker följa john och hästarna skenar och krockar med varandra. Men det är ganska underhållande ändå! Idag ska jag och Evelina trimma lite dressyr, fast bara väldigt lätt och sedan så åker vi inatt igen och äntligen vidare till stället vi ska till, Portugal! Man har blivit ganska trött på att åka bil nu så det ska bli så skönt att äntligen vara framme!

2011-09-03

Nu är vi i Frankrike på en jätte mysig liten ridskola. Det är små söta shettisar som springer runt lösa på gården och när trailen var öppen så gick de in själva och lastade sig själva.  Jätte gulligt! Hästarna mår bra, pyttan hade druckit lite dåligt igår men nu dricker hon som vanligt igen. Vi åkte över natten från Belgien där vi stannade först och sen vidare till Frankrike och resan har gått jätte bra. Just nu står Pyttan i en mysig box och sover. Det ska vara bröllop här på gården ikväll, jag tror det var han som äger gåden, hans son skulle gifta sig. Så nu håller de på att göra jätte fint utanför och det är massa fransmän som står och tar kort på både oss , lastbilen och hästarna och tycker ätt det är jätte roligt att vi och hästarna är här. I eftermiddag ska jag och Evelina (Hon ska också vara med och tävla på Le Mirage, fast han kallas för Stig) bara rida ut på hästarna och låta dom bara trava och galoppera lite lätt, Bara låta dom sträcka på benen.  Det är ett riktigt äventyr detta men det är så himla kul! Det är så roligt att se hur ”häst kulturen” är i andra länder. Inatt åker vi vidare till Spanien och rastar hästarna där hela dagen, sedan är vi äntligen framme till Portugal!!

2011-08-31

Avfärd mot Portugal och Lena är utrustad till max!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)