Bredbergs Blogg

Maria Unghäst VM fälttävlan.

2011-10-15

 

Fight for Gold (SWB)
e. Goldmine xx 984 u Kojana (SWB) e. Jasper 550.
Ryttare: Maria Bredberg.
Ägare: Vickie och Björn Beckman/Rills Morgans.
Uppfödare: Vickie och Björn Beckman

 

2011-10-23
Vilken fantastisk dag..

Vilken fantastisk dag!
Fighter var helt oberörd av gårdagens terräng. Travade upp helt rent första steget i morse kl 6 när vi sprang upp första gången. Besiktningen var inga problem och jag var inte ens nervös.
Det var många andra hästar, framförallt 7-åringarna som inte riktigt var lika fräscha efter gårdagens tuffa terräng.
Hoppbanan var lite lättare är sist, för i stället för trekombination var det två stycken två kombinationer. Fighter hoppade fint på framhoppningen. Anna Nilsson hade tyvärr haft tre ner men Sara hade varit felfri.
Vä inne på hoppbanan var Fighter jätteduktig. Jag vågade inte rida ut galoppen riktigt eftersom han var så avspänd och då kan han lätt få ett onödigt pet. När jag kom i mål vågade jag knappt tro att jag var felfri, men det var jag. Tyvärr blev det två tidsfel, men vad gör det?

Det var mycket spännande att titta på de sista ryttarna. Jag och Sara stod och hoppades att någon skulle riva. Mer sportslig än så är man inte :-) .

Sara slutade 5:a och jag och Fighter 7:a!!
Helt otroligt bra.
Malin var dessutom felfri och kom 8:a i den tvåstjärniga.
Av 5 svenskar var 3 placerade som. 5,7 & 8. Inte illa!

Jag som inte trodde jag och Fighter hade nån chans mot de duktiga ryttarna och hästarna som var med. Att slå 35 stycken av dom är inte dåligt.

Björn fick den äran att rida in sin duktiga, egenuppfödda, häst på prisutdelningen eftersom jag var tvungen att åka med tåget till flygplatsen.

Det känns mycket skönt och lyxig att få sova i sin egna säng redan ikväll. Jag har aldrig lämnat hästen och åkt hem tidigare förut men eftersom jag litar på att Björn tar väl hand om sin häst så är jag fullständigt trygg med det.

Den lilla hästen levde verkligen upp till sitt namn den här tävlingen. Han har kämpat väl och genomfört sin absolut svåraste tävling hittills beundransvärt. Bra dressyr, felfri terräng och felfri hoppning. Vad mer kan man begära?

Detta kommer jag verkligen att minnas!


2011-10-22
Idag var det terrängdag..

Idag var det terrängdag.

Fighter är ute och betar efter terrängen. som han var så duktig i. Kyllindorna från Sprightly är på så klart.


Jag och Anna satt inne i restaurangtältet och kollade på tv-skärmarna på de första ryttarna. På den korta tiden hann vi se 2 ryttare med stopp och en som gick omkull och sen var vi tvungna att gå. Det kändes inte bra att inte ha fått se någon bra ritt innan man själv red. Det hade varit bättre att inte se någon alls.
När jag kom ner till framridningen var det 25 minuter försenat. Då fick jag chansen att se Annas ritt på tvskärmen. Hon hade tyvärr ett stopp på hindret innan det hinder som vi såg fransmannen gå omkull på. Antagligen fick hon stoppet för att vi hade sett den hästen falla.
Jag visste om Annas stopp och att Sara var felfri men mer koll än så hade jag inte på de andras resultat.
Fighter hoppade väldigt mycket med högt huvud och sänkt rygg på framhoppningen för att han var så het. På banan var det också lite tendenser till det men han kämpade på jättebra över alla hinder. Så bra att han var felfri. Planen var att lägga tid på alla hinder och rida noggrant och låta honom gå i sitt tempo och inte jaga tiden.
När jag kom till den 5:e minuten( som var den enda jag hade brytt mig om att ta reda på vadden låg) låg jag nästan 20 sekunder före tiden. Efter sista backen drev jag på lite för att se hur trött han var. Han svarade direkt med att öka tempot och det kändes som han hade massa krut kvar. En härlig känsla. Jag var alltså felfri och 9 sekunder inom tiden.

 

Tyvärr var alla framför mig felfria så jag ligger kvar på 14:e plats. I morgon är det två nervösa moment. Veterinärbesiktning och hoppning. Han känns väldigt pigg och fräsch men man vet aldrig med de där hemska besiktningarna.

7-åringarnas bana var väldigt svår. Jag tycker att den var för svår, visst är det ett VM men det var många trötta hästar efter terrängen.

Malin var felfri och Usabella var väldigt modig och snabb. Kanske lite väl mycket.
Sara hade en superfin runda fram till ett smalhinder som hon fick en förbisprigning på. Hon var inte ensam. Det hindret och hindret efter var det absolut mest fel på.

De svenska hästarna har skött sig bra och alla ser fräscha ut. Hoppas läget är likadant i morgon bitti bara. Svullnader och stelhet märks ibland inte förens dagen efter en terräng. Natten mellan terräng och veterinärbesiktning är alltid svår att sova på även om man tror att allt är bra så kan Grand Jurry blås ut en.

Håll tummarna för att det inte händer.

God natt!

2011-10-21

Igår fick jag inte tag på..


Igår fick jag inte tag på något internet så därför blev det ingen blogg.

Igår startade hälften av 6-åringarna och hälften av 7-åringarna dressyren och resten startade idag.
Igår red Sara sin 6-åring, Lancelott, och Malin sin 7-åring, Usabella.
Saras häst gick tyvärr sämre inne på banan än innan och jag tror att hon fick 56 straff. Malins häst gick fint men blev nerdömd. Jag tror hon fick 51 straff men jag är inte säker.

Idag var Anna först ut av svenskarna. Hennes Candy girl hade kolik igår och var nog lite tagen av det men trots detta gjorde hon ett jämnt program som gav henne 54 straff.
Fighter och jag gjorde en bra dressyr och fick 52,4 straff.
På eftermiddagen red Sara Mrs Medicott. Jag tycker den hästen är väldigt fin men den gjorde nog inte sin bästa uppvisning idag men fick ändå 44 straff.

Imorgon blir det spännande. Terrängbanan är vacker men inte så lätt. Många tekniskt svåra linjer som kan bli utslagsgivande.
Det är bara att sätta tryck i skänklarna imorgon och hoppas på att det går bra.

Bilder från banan...


Lite lätt utsmyckning bredvid vattnet.

 


Första vattenhindret. Fåglarna är också hinder som vi ska hoppa.

 


Vilket jobb man kan lägga ner på utsmyckningen runt ett hinder. Titta bara på den här g-klaven. Det finns massa noter, klavar och ett piano på den här kullen.

 


Annas hand ser väldig liten ut jämfört med dessa


Fighter var väldigt uppjagad när jag hade ridit första gången.

2011-10-19

Dagen började med ryttarmöte kl 9.

Dagen började med ryttarmöte kl 9. Ordningen för veterinärbesiktningen lottades i champagneflaskor med nummer under. Efter det gick vi banan. Vilken bana! Så välgjorda och fina hinder ser man inte ofta.
Därefter red jag ner till framridningsbanan på Fighter. Han var helt galen och vild och det blev inte bättre av att det red förbi massa unga saluhästar i flockar hela tiden.
Det var igen ide att fortsätta så jag red hem igen. Han blev inte lugnare, så när jag skulle göra i ordning honom till veterinärbesiktningen fick jag knoppa i farten när pappa ledde omkring honom på gräset utanför stallet. Veterinärbesiktningen gick bra, alla hästar gick igenom.
Efter detta red jag igen och då gick det mycket bättre, som tur var.

Jag har fått ett jättebra startnummer, näst sist på fredag.
Imorgon ska vi hoppa lite på morgonen. Sen ska vi titta på Sara när hon rider och sen ska jag träna lite dressyr igen.
Nu på kvällen har vi varit på cocktailparty. Björn och Vicky har kommit och hälsat på Fighter.
Nu sitter vi på restaurangen och äter middag.

Det är väldigt häftigt att se hur alla proffs tränar inför tävlingen. Det är ute dåligt att tävla mot Betina Hoy, Ingrid klimke och gänget.

2011-10-18

Trots att vi inte har haft så mycket…

Trots att vi inte har haft så mycket att göra har dagen ändå gått fort.
I morse red jag lite lätt på träningsbanan. En jättestor bana på vit sand och perfekt underlag. Det känns lyxigt.
Vid lunch cyklade jag och pappa in till stan för att leta efter en mataffär. Vi blev iväglurade flera kilometer till en jättestor affär. Det kändes lite dumt eftersom vi bara skulle ha bröd och juice.
När vi hade cyklat tillbaka igen var jag helt slut i benen.

Nu på eftermiddagen började det regna. Efter en fika i Anna Nilssons lastbil tog jag mig ut i regnet för att rida lite dressyr. Han gick över förväntan så jag red ganska kort. Därefter putsade jag mina saker.
Det är tur att jag tävlar ibland så att grejerna blir putsade och omhändertagna nån gång.
Imorgon är det briefing kl 9. Sen får man gå terrängbanan. Det ska bli spännande.

Fighter har gått ner rätt mycket i vikt efter den långa resan men han äter och dricker bra så det är väl bara att fodra på antar jag.

Kl 14 imorgon är det besiktning. Då måste både jag och Fighter vara fina och putsade.

Nervositeten har inte visat sig än. Med tanke på hur nervös jag var på sista genrepet hemma så kommer den nog smyga sig på snart igen. Det är bara att vända den till något positivt. :-)

2011-10-17


Imorse åkte vi halv 7 från Waregem. Vi körde tidigt för att slippa morgontrafiken i Lille. För att inte åka genom Paris så körde vi en omväg på ca 5 mil förbi Rouen istället. Det gjorde vi verkligen rätt i för vi hamnade inte i en enda kö. Efter Le Main stannade vi och lastade ur Fighter som var lite mindre ivrig än igår men fortfarande väldigt pigg på att få röra på sig.
När vi bara hade 1 mil kvar var vägen avstängd så vi fick köra tillbaka till motorvägen igen men det blev inte mer än 5 mil extra och har man åkt 190 mil så är 5 mil ingenting.

Här är precis så fint som jag minns det. Jag har sett några terränghinder på håll och de är mycket välgjorda och fina. Undrar vad banan kostar att bygga?
Nu har vi några lugna dagar innan tävlingen drar igång på onsdag. I morgon ska vi cykla in till stan så får vi se vad den har att erbjuda. Resten av dagen blir det anatomiplugg och såklart lite ridning. Jag tror jag ska rida lite lugnt på morgonen och dressyr på eftermiddagen.

2011-10-16

Idag har vi kört 70 mil.

Idag har vi kört 70 mil. Nu är vi framme i Waregem. Fighter har varit lite nervös och väldigt ivrig när vi har stannat och gått med honom. Vi har haft jätte tur med att hitta bra rastplatser. Vi lastade ur honom direkt efter färjan på en stor äng där han fick beta och vid en restaurang i Holland som låg brevid en skogsdunge.
Pappa har kört hela tiden och jag har pluggat anatomi och alla muskler i nedre extremiteten.
Nu på kvällen så red jag fighter lite lätt och hoppade några små hinder.
När jag och pappa cyklade in till stan blev vi stoppade av polisen!
Vi hade inga lysen på cyklarna så vi fick leda dem resten av vägen.
Nu sitter vi på en restaurang som vi också åt på när jag red EM här i Waregem för några år sen.
Det ska bli mycket spännande att se hur pappa tar sig upp i sängen ikväll för det är jätte, JÄTTE smalt att ta sig upp. Haha.
 

2011-10-15

Nu är vi på väg ner till Frankrike till Unghäst-VM

Hej!

Nu är vi på väg ner till Frankrike till Unghäst-VM. Fighter har varit jättefin i veckan och det känns lovande. Jag och pappa åker ner i Björn Beckmans(Fighters ägare) b-korts lastbil. Det går fortare och är billigare på färjorna. Det blir väldigt trångt att bo i men det kan man stå ut med.

Fighter heter egentligen Fight for Gold. När han var 4 år kunde inte Björn rida honom i breedersfinalen så han bad mig göra det. Jag åkte ner till Johan Lundin och hjälpte honom med hans hästar eftersom han hade brutit revbenen när han flög av en treåring. Bland annat så red jag stoet Kon-Tiki. Det var lite struligt om vem som skulle rida henne i finalen och jag ville inte lägga mig i grälet så jag avstod från att rida henne. Den enda som slog Fighter i finalen men bara 0,1 poäng var Kon-Tiki som jag hade ridit veckan inför finalen.
Som 5 årig tävlade Björn Fighter mest själv men jag hade honom hemma några helger och tränade och tävlade några få gånger. Tyvärr fick han en hovböld innan breeders finalen och kunde inte starta. I år började Björn med att rida några lätta klasser innan jag gjorde debuten i CNC*. Den red jag i Hofors och hade tyvärr ett stopp på vattnet för att jag inte kunde bestämma mig för om vi skulle gå på ett språng eller studs ner i vattnet. Han förstod inte vad jag ville och bröt ut.
Jag red en enstjärnig i Bollnäs men då var han inte helt kurant så det blev alldeles för många nedslag i hoppningen.
Nästa tävling var på ryttarstadion. Det var en viktig tävling. För att få åka till NM var vi tvungna att vara felfria i terrängen. Det var vi och veckan efter åkte vi till Danmark. Som tur var red jag Fighter innan Cinnamon och han var felfri och super duktig. Det var absolut den svåraste banan han gått.

Med allt kaos som Cinnamons bortgång medförde så blev min terapi att ha honom kvar att rida. Aldrig har jag uppskattat den lilla hästen så mycket som då. Han blev placerad och fick sitt kval till Unghäst VM.

Nästa tävling var i Bollnäs,samtidigt som SM gick där. Jag red den enstjärniga klassen och vann:-)
Jag tävlande även på Örebros fina bana och kom trea.
I breeders finalen hade vi tyvärr två ner i hoppningen men eftersom dressyren var bra och terrängen var felfri så kom vi trea där med.
För att bara vara 6 år så tycker jag att han är ganska långt kommen. Det här året har an verkligen vuxit. Han är liksom den snälla hästen som alltid försöker och gör allting hyfsat bra men jag har aldrig riktigt tänkt på honom som en så bra häst som han nu har bevistat att han är. Vad roligt det är att ha fel ibland!
Nu får vi hålla tummarna för att vårat Frankrikeäventyr blir lika lyckat som vår tidigare säsong tillsammans.

Antal kommentarer: 2

2011-10-18 17:37:37 - Eva S, www.ridsportbutiken.net

lycka till:S

2017-02-03 15:57:12

(heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)